Annons
Annons



COOKING SKILLS


20140901-184222.jpg

 

 
Det är ju inte ofta jag lägger upp matrecept här. Men när en helg består av goda grytor och rödvin, och när något är så jädrans gott som den här grytan ovan, gjord på grillad kyckling i murkelgräddsås med brysselkål, blomkål och svartvinbärsgelé till, kan jag inte riktigt motstå. Och speciellt inte när den bara blir godare över natten och när den är så enkel att göra. För det enda du behöver är

Annons

 

En hel grillad kyckling
Två burkar med murklor
En burk svartvinbärsgelé
4 DL matlagningsgrädde
Kalvfond
Två schalottenlökar
En påse blomkål
En påse brysselkål
En vitlöksklyfta
Salt
Peppar

 

Sedan är det bara att:

Hacka löken i små bitar och stek den tillsammans med vitlöken. Skölj (noggrant) och hacka murklorna i lagom stora bitar. Häll ner murklorna i stekpanna. Stek i cirka 1 minut. Addera därefter grädden, salt, peppar, 2 msk svartvinbärsgelé och 3 msk kalvfond. Smaka av och låt koka i cirka 5 minuter. Addera därefter den grillade kycklingen, koka kålen och servera tillsammans med rödvinbärsgelé. As simple as that!

 

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CAROLINE

Caroline Sandström jobbar som stylist inom mode och inredning samt som kreativ konsult. I hennes blogg kan du läsa om allt från hennes dagliga inspiration till mode, skönhet, konst och inredning. Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.com



ARKIV



Annons




Annons

Laddar